Ankštiniai
-
1 - 15 iš 15
-
Ankštiniai augalai - tai daržovių klasė, kurią sudaro pupelės, žirniai ir lęšiai. Jie yra vieni iš labiausiai universalių ir maistingiausių maisto produktų. Vartojant ankštinius augalus, mūsų organizmai gaus įvairiausių naudų:
- Dauguma ankštinių augalų yra pripildyti baltymų ir laikomi vienu geriausių augalinių baltymų šaltinių. Šios daržovės įvedimas į racioną yra sveikesnis baltymų gavimo variantas dėl sudėtyje nesančių sočiųjų riebalų ir cholesterolio.
- Ankštinėse daržovėse taip pat gausu maistinių skaidulų. Skaidulos padeda maistui lėtai judėti virškinamuoju traktu. Jeigu turite bėdų su viduriavimu, pirmiausia išbandykite šias daržoves, kuriose yra didelis kiekis skaidulų.
- Ankštiniuose augaluose įprastai yra daug folio rūgšties, kalio, geležies ir magnio. Kartais mėsą pakeitę ankštinėmis daržovėmis skatinsite sveiko cholesterolio kiekio atsiradimą ir apsaugosite širdį nuo ligų.
- Gautos skaidulos iš ankštinių daržovių padės lengviau palaikyti norimą kūno formą. Taip pat suvartodami rekomenduojamą skaidulų kiekį galite pagerinti sveikatą. Pavyzdžiui, sumažinti diabeto ar širdies ligų riziką.
Ankštiniai augalai yra vienas iš sveikiausių maisto produktų, kuriuos galime įtraukti į valgymo racioną. Įsigiję mūsų siūlomas ankštines daržoves, jūsų juosmens linija, širdis ir virškinimo traktas padėkos!