Prekių katalogas

Cukrus ir druska

  • Druska, taip pat žinoma kaip natrio chloridas, yra natrio ir chlorido junginys. Jos nedideli kiekiai pagardina maistą, kartais naudojama kaip rišiklis ir stabilizatorius. Taip pat druska pasižymi itin geromis maisto konservanto savybėmis. Esant dideliui druskingumui, bakterijos nesidaugina, t.y. produktai ilgiau išlaiko maistines savybes nesugedę. Druskoje esantis natris organizmui padeda atlikti nervinius impulsus, sutraukti ir atpalaiduoti raumenis bei palaikyti tinkamą vandens ir mineralų pusiausvyrą.

    Daugumoje mokslinių ir medicininių straipsnių yra minima apie cukraus keliamus pavojus. Ekspertų teigimu, žmonės cukrų turi vartoti mažesniais kiekiais ištisus metus. Tačiau iš tikrųjų šis saldiklis turi teigiamų naudų organizmui:

    • Cukrus nedelsiant suteikia reikiamos energijos - cukruje esanti gliukozė suteikia ištvermės esant itin aktyviai veiklai.
    • Cukrus padeda kaupti energiją vėlesniam laikui - gliukozė būna paverčiama į energiją, kurios dalis išeikvojama nedelsiant, o kitą dalį - organizmas kaups kaip energijos rezervą vėlesniam naudojimui.
    • Cukrus pakelia nuotaiką - nepriklausomai nuo genų, cukrus aktyvina mūsų smegenyse esantį malonumo centrą ir sukelia dopamino antplūdį.
    • Natūraliai saldus šokoladas gerina mąstymo įgūdžius - šokolade esantys kakavos flavanoliai gerina atpažinimo funkciją, mąstymo įgūdžius.
    • Natūralūs cukraus šaltiniai turi papildomų maistinių medžiagų - pieno produktai, vaisiai ir daržovės suteikia natūralų cukrų, skaidulas, antioksidantus, vitaminus, mineralus.

    Asortimente rasite įvairiausio rūpumo himalajų druskas, platų nerafinuotų cukanendrių cukraus pasirinkimą. Įsigykite mūsų siūlomas prekes ir gardinkite savo patiekalus tinkamais priedais!