Prekių katalogas

Žirniai ir avinžirniai

  • Avinžirnius galima vartoti iš skardinės, sumalti į miltus, troškinti ar net sutrinti. Išvirti avinžirniai turi grūdėtą tekstūrą ir riešutų skonį, todėl puikiai tinka prie daugelio kitų maisto produktų. Be to, kad avinžirniai yra labai skanūs, juose gausu skaidulų, mineralų ir vitaminų. Avinžirniai sumažina ligų rizikos veiksnius, reguliuoja svorį ir gerina virškinimą. Avinžirniuose taip pat labai daug augalinių baltymų. Dėl didelio baltymų kiekio, avinžirniai yra vienas geriausių mėsos pakaitalų.

    Žalieji žirneliai - vienas sveikiausių maisto produktų. Juos tinkamai paruošus, patiekalai būna skanūs, sotūs bei itin sveiki mūsų organizmams. Žaliuosiuose žirneliuose yra gausu maistinių medžiagų ir mažai riebalų, todėl jie puikiai papildo bet kokią dietą. Šią ankštinę daržovę įliejus į racioną, labai retai sukeliama alerginė reakcija. Dėl šios priežasties ši daržovė puikiai tinka net ir žmonėms, kurie jautrūs kitoms ankštinių augalų rūšims. Be to, jie yra gana lengvai virškinami, o didelis maistinių skaidulų kiekis užtikrina, kad jie neturės neigiamo poveikio jūsų virškinimui.

    Išsirinkite žirnius ir avinžirnius savo ruošiamiems patiekalams ir pajuskite jų teikiamą naudą organizmui!