Prekių katalogas

Raudonųjų lęšių kotletai (Mercimekli köfte)

  •  Reikės: 

    125 g raudonųjų lęšių SUNTAT

    250 g bulguro kotletams SUNTAT

    1 svogūnas  

    2 šaukštai alyvuogių aliejaus SUNTAT

    2 šaukštai pomidorų pastos SUNTAT

    1 šaukštas aštriųjų raudonųjų paprikų pastos SUNTAT

    1 šaukštelis aštriosios paprikos SUNTAT

    1 šaukštelis saldžiosios paprikos SUNTAT

    100 g svogūnų laiškų 

    petražolių sauja  

    pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų SUNTAT

     

    Paruošimas: 

    Nuplaukite lęšius, suberkite juos į puodą, užpilkite 800 ml vandens ir virkite pusvalandį ant vidutinės ugnies. Tuo tarpu, smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje kol įgaus auksinę spalvą. Įdėkite pomidorų pastos, išmaišykite ir atidėkite keptuvę nuo ugnies. 

    Į gilų dubenį suberkite bulgurą ir užpilkite jį verdančiu vandeniu kartu su lęšiais, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui kol bulguras sugers visą vandenį. 

    Smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, petražoles, keptus svogūnus suberkite į bulgurą, pagardinkite paprika, druska ir gerai viską išminkykite. 

    Formuokite kotletukus. Patiekite ant salotų lapų.

    Skanaus! 

     

    YOUTUBE VIDEO