Prekių katalogas

Basmati ryžiai - dalis Indijos paveldo mūsų virtuvėje

  • Ryžiai - tikriausiai viena iš svarbiausių kruopų pasaulyje, turinti neįtikėtinai didelę ir gilią istoriją. Nors vakarų pasaulyje patiekalai iš ryžių neturi tokio didelio populiarumo kaip likusiame pasaulyje, vienas populiariausių ingredientų pietinėje Europoje neabejotinai yra basmati ryžiai.

     

    Šiuo metu pasaulyje egzistuoja įvairiausios basmati ryžių rūšys, kaip pavyzdžiui Texmati, sukurta ir auginama Teksase, bet tikrieji, originalūs ryžiai, jau šimtmečius yra gaminami Pakistane ir Indijoje. Būtent Indijoje užauginama virš 70% procentų viso pasaulio ryžių produkcijos! Ilgu grūdu pasižymintys Basmati dažniausiai auginami Himalajų kalnų papėdėse, besitęsiančias tradicijas ir didelę dalį kultūros skaičiuodami šimtmečiais, visgi ypatingiausia basmati ryžių rūšis, pasižyminti aukščiausia kokybe, gali būti randama senajame Karnal’o rajone, kitaip dar vadinamame Indijos „ryžių dubeniu“. Taip pat kaip „camembert“ sūris Normandijos regione, Prancūzijoje, ar Škotiškas viskis Škotijoje, basmati ryžiai yra saugomi kaip svarbi regiono paveldo dalis.

     

    Šis ypatingas produktas savo išskirtinį skonį ir kvapą įgauna per specialų auginimo ir brandinimo procesą. „Monsoon“ sezono metu, vandens apsemtuose laukuose auginami ryžiai dažnai yra surenkami rankomis, paliekami išdžiūti, apdorojami ir išsiunčiami sekančiam produkcijos etapui. Daugumai ryžius brandinant apie devynis mėnesius, aukščiausios kokybės prekiniai ženklai, kaip pavyzdžiui “SUNTAT”, kuriuos galite rasti Eastanbul” parduotuvėje, basmati gali brandinti net ir aštuoniolika ar daugiau, ypatingai, jei šie ryžiai tiekiami kaip maistas restoranams. Būtent dėl šio proceso ir basmati ryžių, kaip saugomo produkto kaina yra viena aukščiausių tarp daugiau nei 4000 ryžių rūšių!

     

    Pažvelgus į šių ryžių privalumus, galima suprasti, kodėl jie tokie mėgstami ir dažniausiai yra populiariausia įvairiausių dietų dalis. Aukšta maistinė vertė, puikus angliavandenių, energijos šaltinis ir didelė pagalba reguliuojant kraujo spaudimą bei išlaikant smegenų funkcionavimą - tik keletas iš privalumų naudojant basmati ryžius savo maisto racione. Įvairūs patiekalai iš ryžių, kurių begales akimirksniu galima rasti kiekvienoje receptų knygoje ar internetinėje svetainėje, sudomins net ir labiausiai užkietėjusius kulinarus, o trumpas ryžių virimo laikas užtikrins, kad net turintys mažiausiai laiko galės pasigaminti kažką sveiko, įdomaus ir maistingo. Mėsos ar žuvies patiekalams basmati ryžiai suteiks rafinuotumo ir unikalesnio skonio, visų pamėgti ryžiai su daržovėmis prisipildys naujų aromatų ir skonių, o nauji receptai įkvėps šią ryžių rūšį atsiskleisti iki galo!

     

    Jei savo virtuvėje jau atlaisvinote vietą ir sukaupėte šūsnį receptų, kuriuos nekantraujate išbandyti, Eastanbul internetinėje parduotuvėje galite rasti aukščiausios kokybės basmati ryžių, laukiančių jūsų namų!