Ekologiška NATURELA malta kava 100% Arabica

Produkto kodas: 370011000370
Grynasis kiekis: 500g

Liko 1 vnt

8.99 

Kategorija:

Sertifikuota natūrali ekologiška malta kava „Naturela“, 100% Arabica. Nuostabiai skani ir be pieno!

100 % Arabica. Rankomis rinktos kavos pupelės iš ekologiškų plantacijų, apskrudintos žemoje temperatūroje bei sumaltos laikantis griežtų gamybos standartų.

Daugumai ekologiškos kavos sąvoka nėra aiški ir nesukelia didelių emocijų, kadangi konkrečiai nėra domimasi, kuo ji skiriasi nuo paprastos kavos. Kava – vienas labiausiai chemikalais purškiamų augalų. Kodėl? Taip yra todėl, kadangi atsižvelgiant į klimato sąlygas, labai palanku veistis grybeliui.  Kava auga drėgnoje ir šiltoje aplinkoje. Siekdami užauginti ir parduoti kuo daugiau kavos, dažniausia ji yra purškiama chemija (pesticidais-fungicidais).  Kartu su puodeliu kavos šių medžiagų dozę gauname ir mes. Auginti kavą be cheminių priemonių tikrai sudėtinga – reikia didelės patirties, pastangų, žinių ir priežiūros.  Didelė dalis kavos pupelių lieka nepanaudojamos. Derliaus užauga mažiau, tačiau  kava tyra – kaip gamta sukūrė. Gerdami ekologišką kavą gauname puodelį kavos, o ne kavos ir chemijos kokteilį. Tuo pačiu pastebime, kaip tyrai atsiskleidžia geriamos kavos skonis.

Ypatybės:

  • Pagaminta Prancūzijoje.
  • „Naturela“ kava išsiskiria ypač aukšta kavos pupelių kokybe.
  • „Naturela“ kavos plantacijos yra prižiūrimos nenaudojant chemijos.
  • „Naturela“ kava be pesticidų, kava tiesiai iš gamtos.
  •  Kavos derlius užauga mažesnis, tačiau yra ypač tyras.
  • „Naturela“ kavos pupelės yra kruopščiai atrinktos, siekiant išgryninti kuo malonesnį skonį.

 

Kavos nauda mūsų emocinei bei fizinei būklei

Turbūt kiekvienas pastebėjome ir galėtume patvirtinti, kad vienas kavos puodelis ankstų rytą mus padaro ne tik žvaliais, bet suteikia ir gerų emocijų. Daugeliui mūsų rytinis kavos gėrimo ritualas susijęs su kasdienybe ir turbūt nei vienas nenorėtume to atsisakyti.

Svarbu paminėti, kad kava mums naudinga ne tik prabudimui, bet ir fizinei bei emocinei būklei. Vienas įdomesnių faktų yra tas, kad kava gali atgaivinti mūsų atmintį. Keli kavos puodeliai padeda susikoncentruoti ir užvesti mūsų smegenis, todėl įsiminti dalykus tampa lengviau. Taip pat kava pagerina ir protinę veiklą, todėl atliekant svarbius darbus, kuriems reikia intensyvaus protavimo, siūlome gurkštelti puodelį kavos.

Kava padeda ne tik protinei, bet ir fizinei būklei. Jaučiatės apsnūdę, lėtoki, o atėjo treniruotės valanda? Išgerkite keletą puodelių kavos! Tai kaip mat pagerins jūsų reakciją ir jausitės kur kas geriau. Atlikti tyrimai rodo, kad kava naudinga mūsų sveikatai tuo, kad apsaugo nuo įvairių ligų rizikos. Kavos gėrimas gali padėti įveikti depresiją, išvengti tokių ligų kaip Parkinsonas, Alzheimeris, Sklerozė, širdies ligos, diabetas, virškinimo trakto sutrikimai ir begalės kitų. Kava tikrai mums naudinga, ar gi ne?

Kaip atskirti prastą kavą nuo geros

Pirmas ir turbūt svarbiausias geros kavos aspektas – ji turi būti šviežia. Kava yra vaisius, iš tikrųjų vyšnia, ir tai yra kruopščiai išaugintas perdirbtas žemės ūkio produktas. Taigi šviežia visada yra geriausia.

Kitas svarbus dalykas – gera ekologiška kava sumalama iš ką tik atrinktų pupelių, o ne iš prieš tai kelis mėnesius laikomų, vakuumuotų pupelių.

Sekantis skirtumas tarp geros ir blogos kavos yra tas, kad gerai kavai naudojamos aukštos kokybės kavos pupelės, gaunamos iš ūkių, kuriuose didelis dėmesys skiriamas jų pasėlių priežiūrai. Tokios kavos pupelės turi ryškesnį skonį bei lengvai atsiskleidžia kavos poskonio natos. Ir paskutinis, bet ne mažiau svarbus aspektas – kavos skrudinimas. Gera kava būna lengvo arba vidutinio skrudinimo, kad būtų pabrėžiamas aukščiausios rūšies pupelių skonis. Tuo tarpu bloga kava būna sudeginama iki tokios konsistencijos, kad tampa traški, ir parduodama su “tamsaus skrudinimo” etikete.

Taisyklingas ekologiškos kavos pagaminimas

Visi puikiai žinome, kad norint pagaminti skanios kavos puodelį neužtenka tiesiog nusipirkti geros  kavos pakelį. Taip, gera ir kokybiška kava yra labai svarbu, tačiau ne ką mažiau svarbus yra ir jūsų namų darbas – jos pagaminimas. Taigi, pirmiausia niekada nenaudokite ką tik užvirinto vandens kavai užpilti. Per karštas vanduo kavoje išskirs junginius, kurie yra kartūs, o ne malonūs. Tinkama vandens temperatūra kavai gaminti yra 93 ° C, arba maždaug 45 sekundės po pilno užvirimo. Jeigu į kavą pilate pieną – darykite tai ne iškart. Leiskite kavos tirščiams nusėsti, ir tik tada pilkite pieną ar cukrų.

Prietaisai, palengvinantys maltos kavos pagaminimą

Šiais laikais rinkoje yra begalė pagalbinių prietaisų, kurie mūsų gyvenimą padaro lengvesni. Kavos ruošimas tam ne išimtis. Štai keletas puikių prietaisų, kurie padės paruošti tobulą kavos puodelį:

French Press – nedidelis kavinukas, tinkantis paruošti net iki 8 kavos puodelių. Paruošimas pakankamai paprastas – kava užpilama karštu vandeniu ir nuspaudžiama, kai “pritraukia”. Jokie papildomi filtrai nereikalingi.

Aeropress – suspaudimo pagalba lengvai paruošiama kava. Paprastas 3 dalių mechanizmas.

Chemex – kiek sudėtingesnis kavos paruošimo būdas. Naudojamas filtras. Tinkamam kavos užpylimui reikia šiek tiek praktikos, kurios techniką įvaldžius skonis atsiperka su kaupu.