Shakshuka

Ingridiantai

Konservuoti pomidorai, 1 skard.

Svogūnas, 1 vnt.

Česnakas, 2 skilt.

Kiaušiniai, 4 vnt.

Aliejus, 2 v.š.

Druska, pipirai, kmynai, čili, 1 žiups.

Petražolės, 1 sauj.

Gaminimas

Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite aliejuje. Tuomet suverskite pasmulkintus pomidorus (galite juos truputį patrinti tiesiog pirštais) su visu skysčiu, įspauskite česnako, berkite druskos, pipirų, kmynų, čili pipirų (tradiciškai ruošiamas labai aštrus padažas, tačiau gaminkite pagal savo skonį). Paragaukite. Jeigu padažas rūgštokas, tai skoniui subalansuoti berkite šaukštelį cukraus. Į padažą taip pat galite dėti dešros, mėsos gabaliukų, smulkintų paprikų, cukinijų, kukurūzų - tiks įvairiausi likučiai. Padažą 10 - 15 min. patroškinkite, kol šiek tiek patirštės.

Padaže padarykite duobutes ir į jas įleiskite kiaušinius. Uždenkite ir kepkite ant nedidelės ugnies iki kol baltymai pabals, užberkite petražolių.

Tai arabiškas patiekalas, kuris valgomas tiesiai iš keptuvės arba nedidelių molinių indelių (jeigu kepama krosnyje) dažant į jį šviesią duoną.

Skanaus!