Lęšių sriuba

Reikės: 
0,5 stiklinės raudonųjų lęšių BAKTAT
0,25 stiklinės ryžių BAKTAT
3 šaukštai bulguro BAKTAT
1 šaukštas pomidorų pastos BAKTAT
1 svogūnas
1 šaukštas miltų
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovintų mėtų BAKTAT
1 šaukštelis raudonųjų paprikų BAKTAT
2,5 arbatiniai šaukšteliai mėtų BAKTAT
pusė šaukštelio juodųjų pipirų BAKTAT druska
7 stiklinės karšto vandens
70 g sviesto
2 šaukštai aliejaus

Paruošimo būdas: 
Giliame puode ištirpinkite sviestą, sudėkite supjaustytą svogūną, česnaką ir kepkite. Tada supilkite lęšius, bulgurą ir ryžius. Viską gerai išmaišykite ir dar kepkite 2 min. Įpilkite 5 stiklines karšto vandens ir palikite virti.

Į kitą puodą įpilkite aliejaus ir šauktą miltų. Maišydami pakepinkite miltus (apie 2 min). Įdėkite pomidorų pastos, mėtų, raudonųjų pipirų, juodųjų pipirų, druskos ir maišydami (apie 1 min) viską pakepinkite. Įpilkite 2 stiklines karšto vandens ir išmaišykite.

Visą masę supilkite į lęšių sriubą ir ant vidutinės ugnies virkite apie 20 min.

Galite papuošti mėtų lapeliu.

Skanaus!