Gėrimas Boza

  • Bulguras 325 gramai
  • Vanduo 13,3 puodelių
  • Miltai 12 gramų
  • Cukrus 45 gramų
  • Jogurtas 50 gramų
  • Sausos mielės 5 gramai
  • Vanilė  25 gramai
  • Cinamonas 2 arbat. šaukšteliai
Išplaukite bulgurą, nusausinkite ir sudėkite į didelį indą. Įpilkite 9 puodelių vandens, uždenkite ir palikite per naktį kambario temperatūroje. Virkite ant mažos ugnies apie 2 val. Supilkite viską į mikserį ir gerai išplakite. Viską nukoškite ir atšaldykite. Supilkite bulguro likučius iš koštuvo į puodą, įpilkite 5,25 puodelio vandenis ir pavirkite dar valandą ant mažos ugnies. Vel nufiltruokite ir atšaldykite.
Supilkite miltus į mažą prikaistuvį, įpilkite 2/3 puodelio vandens ir nuolatos maišydami pavirkite kol sutirštės. Nukelkite indą nuo ugnies, įdėkite 2 arbatinius šaukštelius cukraus ir išmaišykite kol ištirps cukrus. Kai masė atauš įdėkite jogurto. Ištirpinkite mieles puodelyje vandens, palaukite 5 minutes ir įdėkite į jogurto mišinį. Palikite pusvalandžiui šiltoje vietoje, po to supilkite į burduro kremą ir palikite kambario temperatūroje 1-2 dienas, kartas nuo karto pamaišydami. Įdėkite vanilės, cukraus likutį ir gerai išmaišykite, kad jie visiškai ištirptų. Patiekite pabarstytą cinamonu. Toks gėrimas šaldytuve gali būti laikomas 2 – 3 dienas.

Skanaus!