Baklava

Ingredientai

1 pakelis šaldytos filo tešlos

1,5 stiklinės pistacijų

1 stiklinė rudojo cukraus

1 stiklinė lydyto sviesto

1 stiklinė cukrus

1 stiklinė vandens

1 šaukštas citrinų sultys

Gaminimas

Riešutus susmulkinkite, sviestą išlydykite.

Filo tešlos lakštus padalinkite į penkias dalis.

Sumaišykite visus įdaro ingredientus ir padalinkite juos į 4 porcijas.

Kepimo skardą išklokite viena tešlos lakštų dalimi, dėkite įdaro, uždenkite kitu tešlos sluoksniu, dėkite dar įdaro ir t.t.

Viršutinis sluoksnis turi būti tešlos.

Supjaustykite įstrižai, kad gautumėte nedidelius rombus.

Paruoškite sirupą: sumaišykite visus ingredientus ir pavirkite 5 min.

Apipilkite baklavą puse šio sirupo.

Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min.

Apliekite likusiu sirupu ir patiekite.

Skanaus!